ONZE SPECIALITEIT BEVAT

WARMTEPOMPEN


Helemaal van het aardgas af: dat kan met een volledig elektrische warmtepomp. Hij doet alles wat je cv-ketel ook doet: je huis verwarmen én warm water leveren. Maar dan duurzamer, je CO2- uitstoot voor verwarming daalt met wel 45 tot 55 procent. Zo kun je jouw huis heel klimaatbewust all electric maken.

  • Preventief onderhoud zorgt voor een optimale werking van de airco. Tijdens dit jaarlijkse onderhoud verrichten wij diverse werkzaamheden; onder andere de buitenunit reinigen, leidingen en koelcapaciteit controleren, filters reinigen etc. Na plaatsing van de airco bespreken wij met u de mogelijkheden. Alle onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door onze eigen gekwalificeerde monteurs. Met een onderhoudscontract hoeft u nergens aan te denken. Wij nemen contact met u op, als het weer tijd voor onderhoud is.

Panasonic Aquarea warmtepompen:


De slimme keuze voor duurzaam comfort

De Panasonic Aquarea warmtepomp is een innovatieve oplossing die uw woning efficiënt verwarmt, koelt en voorziet van warm water. Met de nieuwste technologieën biedt deze warmtepomp flexibiliteit, comfort en energiebesparing. Of u nu een nieuwbouwhuis of een oudere woning heeft, de Aquarea-serie heeft altijd een oplossing die bij uw behoeften past.

HT en LT warmtepompen: Wat is het verschil?

Warmtepompen zijn grofweg onder te verdelen in hoogtemperatuur (HT) en laagtemperatuur (LT) modellen. Beide hebben hun unieke eigenschappen en toepassingen:


Hoogtemperatuur warmtepompen (HT)

Een HT-warmtepomp, zoals de Panasonic Aquarea HT-serie, is ontworpen om hoge watertemperaturen te leveren, vaak tot wel 75°C. Dit maakt ze ideaal voor:

  • Oudere woningen met traditionele radiatoren die hoge temperaturen nodig hebben om effectief te verwarmen.
  • Situaties waarin het vervangen van radiatoren of het installeren van vloerverwarming niet mogelijk of wenselijk is.

Voordelen van HT-warmtepompen:

  • Werkt goed met bestaande verwarmingssystemen.
  • Perfect voor renovatieprojecten en oudere huizen.

Nadelen van HT-warmtepompen:

  • Over het algemeen iets minder efficiënt dan LT-warmtepompen, omdat er meer energie nodig is om hoge temperaturen te bereiken.


Laagtemperatuur warmtepompen (LT)

LT-warmtepompen, zoals de Panasonic Aquarea LT-serie, werken het meest efficiënt bij een watertemperatuur van ongeveer 35-55°C. Dit maakt ze uitermate geschikt voor:

  • Nieuwbouwwoningen met goede isolatie.
  • Verwarmingssystemen zoals vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren.

Voordelen van LT-warmtepompen:

  • Zeer energiezuinig en milieuvriendelijk.
  • Lagere energiekosten door efficiënter gebruik van stroom.

Nadelen van LT-warmtepompen:

  • Vereist een goed geïsoleerd huis en een verwarmingssysteem dat ontworpen is voor lage temperaturen.


Waarom kiezen voor een Aquarea warmtepomp?

Panasonic’s Aquarea-serie biedt zowel HT- als LT-warmtepompen, zodat er altijd een oplossing is die past bij uw woning en verwarmingsbehoeften. Met functies zoals het Aquarea Service Cloud-systeem kunt u uw warmtepomp op afstand beheren en het energieverbruik optimaliseren.

Voordelen van de Panasonic Aquarea warmtepompen:

  • Flexibiliteit: Geschikt voor zowel bestaande woningen als nieuwbouw.
  • Energiezuinig: Verlaging van uw energiekosten en vermindering van uw CO₂-uitstoot.
  • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudige bediening en geavanceerde monitoring via de Aquarea-app.
  • Betrouwbaar: Panasonic’s jarenlange ervaring garandeert hoogwaardige en duurzame prestaties.


Welke warmtepomp past bij u?

De keuze tussen een HT- en LT-warmtepomp hangt af van uw situatie. Heeft u een oudere woning met traditionele radiatoren? Dan biedt de Aquarea HT-warmtepomp de perfecte oplossing. Voor moderne, goed geïsoleerde woningen is een Aquarea LT-warmtepomp de meest efficiënte keuze.

Wilt u meer weten over welke Aquarea warmtepomp het beste bij uw woning past? Neem contact op met Freezee Koeltechniek. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te begeleiden in uw overstap naar duurzaam comfort!



ONS PROCES

01.


Een offerte opvragen


De eerste stap is meestal het opvragen van een offerte. Het is verstandig om dit te doen

bij meerdere leveranciers, zodat je de keuze hebt. Prijzen kunnen nogal eens verschillen, maar ook de diensten die de verschillende leveranciers aanbieden variëren in kwaliteit. Het is dan belangrijk dat je jouw opdracht zo exact mogelijk doorgeeft. De leveranciers van warmtepompen zijn dan veel beter in staat om je een precieze offerte te geven. Je zal merken dat de goede bedrijven eerst bij je langs willen komen om een offertegesprek met je te houden en een dakinspectie in te plannen.


02.


Een offertegesprek


Goede leveranciers van warmtepompen stellen geen offerte op zonder met jou gesproken te hebben en je dak bekeken te hebben. Je zal dus eerst een afspraak maken voor dit gesprek en daar volgt dan een offerte uit. Tijdens het gesprek zullen een aantal onderwerpen besproken worden.


03.


De offerte accepteren


Als je de offerte hebt ontvangen lees je deze aandachtig door. Zorg ervoor dat de offerte compleet is en dat deze exact weergeeft wat er in het kennismakingsgesprek is afgesproken. Meestal accepteer je de offerte door de eerste aanbetaling te doen.


04.


De montage van zonnepanelen 


Het monteren van een standaard warmtepompen installatie kan meestal binnen twee dagen worden afgerond.

HEEFT U HULP NODIG BIJ ONDERHOUD?